Translate

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΕΙΣΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΣ.!!!!!!!!!!!! ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ.




Διάφορες καταστάσεις και άνθρωποι μας δημιουργούν μέσα μας φοβίες.
Ο φόβος μέσα μας λειτουργεί σαν χωράφι, που το σπείραμε με αμφιβολίες.
Οι αμφιβολίες μεγαλώνουν, γίνονται δέντρα, μακραίνουν τα κλαδιά τους, πυκνώνουν τα φύλλα τους και μας σκεπάζουν το φώς. Είμαστε πλέον τυφλοί. Ο φόβος έχει σκεπάσει τα πάντα. 
Ψάχνουμε διέξοδο αλλά μάταια. Είμαστε παγιδευμένοι.
Στον φόβο. Στον φόβο που δημιούργησε η δική μας φαντασία τις περισσότερες φορές.  Από έλλειψη γνώσεως.
Δεν γνωρίζουμε αρκετά για μια κατάσταση, αυτό μας φοβίζει, ο φόβος  μας καταβάλει και μας παγιδεύει.
Χάσαμε πριν ακόμα ξεκινήσουμε.!!!!!!!!!
Αν στην αρχή που είχε παρουσιαστεί αυτή η κατάσταση, ρωτάγαμε τον εαυτό μας με ψυχραιμία….
Τι ακριβώς φοβάσαι; Τις περισσότερες φορές η απάντηση θα ήταν το άγνωστο. Τίποτα δηλαδή το συγκεκριμένο.
Απλά η έλλειψη της γνώσης ,μας εμποδίζει την γνώση.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Τόσο απλά.
Την επόμενη φορά ,πριν φοβηθούμε μια κατάσταση, ας ρωτήσουμε τον εαυτό μας πρώτα. Τι ακριβώς φοβάσαι;
Αν δώσουμε όνομα στον φόβο μας, φεύγουν οι αμφιβολίες και ο φόβος δεν έχει τίποτα να σπείρει μέσα μας και να μας σκεπάσει. Και ας πάμε μπροστά.
Ειδικά αυτήν την χρονική περίοδο ,έχουμε μεγάλη ανάγκη να πάμε μπροστά και να ξεφύγουμε από κάθε μορφή φόβου.
Ειδικά αυτή την περίοδο λοιπόν γιατί όπως όλοι γνωρίζεται ,έχει αναπτυχτεί μια τρομολαγνία ,που μόνο κακό μπορεί να κάνει στις ψυχές των ανθρώπων.
 Ιστορίες για 3ον Παγκόσμιο πόλεμο, ερχομός του Αντίχριστου, Προφητείες για καταστροφές και ένα σωρό άλλα.
Όλα αυτά είναι ότι χειρότερο ,για την ψυχική υγεία των ανθρώπων ,που τους οδηγούν στην αποδοχή της επερχόμενης καταστροφής και στην πλήρη παράδοση στον φόβο.
Στον φόβο μας όμως……… αυτοί κοιμούνται ήσυχα.
Μας θέλουν φοβισμένους για να μην αντιστεκόμαστε. Όσοι όμως πιστεύουν στην αγάπη του Θεού προς τους ανθρώπους δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τίποτα.
Υπάρχει αλήθεια κανένας που να πιστεύει ότι συμβαίνουν πράγματα που δεν γνωρίζει ο Θεός;.
Έχουν γνώση οι φύλακες λοιπόν.!!!!!!!!!!!!!
Και όσο προσευχόμαστε στον Θεό, όσο επικαλούμαστε την αγάπη του Χριστού και την Προστασία της Παναγίας δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα. Πρέπει να αποτινάξουμε τον φόβο μας ,και να χαμογελάσουμε στην ζωή
Αυτός παιδιά μου που φοβάται τα μάγια, είναι ευάλωτος σε αυτά. Και κανείς να μην του έχει κάνει τίποτα, αυτός μια ζωή θα τρέχει για να τον λύσουνε.
Αυτός που φοβάται τις δυνάμεις του κακού, είναι ευάλωτος σε αυτές. Χωρίς να το καταλαβαίνει ,είναι σαν να τις προκαλεί να τον επισκεφτούν.
Αυτός που ζει μέσα στον φόβο μήπως του συμβεί το ένα κακό ή το άλλο, είναι αυτός που τα τραβάει επάνω του σαν μαγνήτης.
Αυτός σε γενικές γραμμές που έζησε μέσα στον φόβο, μήπως του χαλάσει η ζωή με τον ένα η τον άλλο τρόπο, είναι αυτός που μόνος του την χάλασε.
Πάντα έχουμε δύο επιλογές μέσα στο μυαλό μας. Να μας συμβεί το κακό ή το καλό.
Γιατί διαλέγουμε πάντοτε να φοβόμαστε, ότι κάτι κακό θα είναι αυτό που τελικά θα μας συμβεί;
Μάλλον γιατί δεν θέλουμε να βιώσουμε ,τις συνέπειες του πόνου που θα μας προκαλέσει.
Μόνο που έτσι τελικά, εμείς θα το έχουμε καλέσει.
Ίσως γιατί δεν πιστεύουμε , ότι αξίζουμε κάτι καλό να μας συμβεί.
Για αυτό και δεν μας συμβαίνει. Γιατί δεν πιστεύουμε.!!!!!!!
Ίσως όμως και να μην φταίμε εμείς παιδιά μου τελικά.
Έτσι τα βρήκαμε, έτσι τα μάθαμε. Έτσι τα βιώνουμε.
Και το ίδιο θα μεταφέρουμε ,και στα δικά μας παιδιά. Θα τα μάθουμε να ζήσουνε και αυτά, σε έναν κόσμο που κυριαρχεί ο φόβος και η ανασφάλεια.
Από μικρά, λες και το κάνουμε επίτηδες, θα επικαλεστούμε τον μπαμπούλα για να φάνε. Τον κακό λύκο για να μην βγουν έξω, τα φαντάσματα, τον δράκουλα και ότι φόβιζε εμάς, πρέπει τώρα να φοβίσει και τα παιδιά μας. Τα βαπτίζουμε από μικρά στον φόβο.
Μόνο που ο φόβος ,είναι η τροφή που χρειάζεται ο πονηρός για να κυριαρχήσει. Με αυτόν τον φόβο  τρέφεται όλα τα χρόνια που υπάρχει ό άνθρωπος. Και όσο ο φόβος μεγαλώνει σε όλη την Γή, τόσο ποιο δυνατός γίνεται ο πονηρός.
Και αν στο τέλος κυριαρχήσει, δεν θα είναι επειδή μας εγκατέλειψε ο Θεός, αλλά επειδή εμείς θα του έχουμε ανοίξει την πόρτα της ψυχής μας διάπλατα για να περάσει.
Με τον φόβο μας. Για το κάθε τι.
Ο θεός, δημιούργησε ένα όν, που διέθετε όλες τις προδιαγραφές να μεγαλουργήσει.
Ο άνθρωπος είναι ανίκητος. Εσείς ,είστε ανίκητοι παιδιά μου. Ο φόβος όμως, σας μπλοκάρει και εξασθενεί το παντοδύναμο όπλο ,που σας έχει προμηθεύσει ο Θεός στον αγώνα σας. Την πίστη.
Δεν φτάνει που  δεν πιστεύουμε στον Θεό, όπως θα έπρεπε να πιστεύουμε, αλλά δεν πιστεύουμε και στις δικές μας δυνατότητες.
Φυσικό είναι. Αν δεν πιστεύουμε στον Θεό, σαν παντοδύναμο , πως θα πιστέψουμε στις δικές μας ικανότητες.;
Από το πρωί που θα ξυπνήσουμε, παίρνουμε αγκαζέ τον φόβο και ξεκινάμε την μέρα μας.
Μήπως μου συμβεί αυτό; Μήπως μου συμβεί το άλλο; Μήπως δεν προλάβω το λεωφορείο;
Το παιδί μου άργησε εχτές να έρθει σπίτι. Μήπως έχει μπλέξει με ναρκωτικά;
Θα πάρει μπροστά το αυτοκίνητο; Και ένα σωρό άλλες φοβίες από την καθημερινότητα μας. Ζούμε μέσα στον φόβο, το έχουμε αποδεχτεί και συνεχίζουμε.
Και όσο εμείς είμαστε μέσα στον φόβο, ο πονηρός δυναμώνει.
Το σύστημα που μας κυβερνά γίνεται άτρωτο, και περνά όποιον νόμο θέλει ,χωρίς να υπολογίζει από εμάς την οποιαδήποτε σθεναρή αντίσταση, οι έμποροι του Θεού θησαυρίζουν, και τα παιδιά του πονηρού πιστά στην αποστολή τους , επιβάλουν την θέληση τους στις ζωές μας , αφού αυτοί δεν φοβούνται.
Τι να φοβηθούν; Τον πατέρα τους; Αυτή είναι η αποστολή τους.
Να τρέφονται από τον φόβο μας.
Είδατε όλοι τι έγινε τις ημέρες των εορτών στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες.
Ομαδικές σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις γυναικών,  που είχαν μαζευτεί για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς, από Μουσουλμάνους μετανάστες. Τυχαίο; Δεν νομίζω.
Όλοι περιμέναμε να δούμε αν θα γίνει κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα, εκείνη την βραδιά. Περιμέναμε κάποια επίθεση με όπλα ή κάποια έκρηξη. Και αισθανθήκαμε καλά που δεν είχε γίνει κάποια επίθεση.
Και όμως παιδιά μου έγινε. Μπορεί να μην εκφράστηκε με σφαίρες η βόμβες άλλα έγινε.
Και είχε σαν στόχο την αξιοπρέπεια, την ασφάλεια, και την προσωπικότητα όλων εκείνων των γυναικών που δέχτηκαν αυτές τις επιθέσεις.
Είχε σαν στόχο να σπείρουν τον φόβο σε όλο  τον γυναικείο πληθυσμό της Ευρώπης.
 Και οι γυναίκες που δέχτηκαν τις επιθέσεις άλλα και όλες οι υπόλοιπες ζουν τώρα στον φόβο. Δεν μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα όπως πρώτα, η ζωή τους έχει επηρεαστεί, και το κυριότερο, αυτή η τραυματική τους εμπειρία ,θα επηρεάσει αναμφίβολα τον τρόπο που θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους αργότερα.
Ναι. Ήταν αναμφίβολα μια τρομοκρατική επίθεση. Τα παιδιά του πονηρού έσπειραν τον φόβο. Και περιμένουν τα αποτελέσματα.
Σίγουρα παιδιά μου πρέπει να αλλάξουμε την οπτική γωνία ,που βλέπουμε τις καταστάσεις και τα γεγονότα. Πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε πίσω από τις λέξεις, στο βάθος της εικόνας, πίσω από το παραβάν. Πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε, και να αναλύουμε καταστάσεις με άλλο μάτι.
 Ένα παράδειγμα.
Την στιγμή που κάποιος μας μιλάει μια ώρα, για την επερχόμενη καταστροφή του πλανήτη, ή για πολέμους και δυστυχίες ,και στο τέλος της διάλεξης του ,μας πλασάρει για πούλημα ένα βιβλίο ,με πληροφορίες επιβίωσης στην επερχόμενη καταστροφή ,αυτό δεν θα πρέπει να μας κάνει να πονηρευτούμε;
Αν δεν  μας φοβίσει με την καταστροφή που έρχεται, πως θα πουλήσει την πραμάτεια του;
Αντί λοιπόν να γίνουμε και εμείς σαν τους Ιεχωβάδες, που κάθε λίγο και λιγάκι, αναγγέλλουν την καταστροφή του κόσμου, που δεν γίνεται, και παίρνει παράταση γιατί χάλασε ξαφνικά ένας πύραυλος στον ουρανό, αλλά εν τω μεταξύ ,στην αναμονή της καταστροφής ,οι Ιεχωβάδες έχουν μεγαλώσει τον αριθμό τους ,κατά πολλές χιλιάδες που πάνε μαζί τους για να σωθούν, αφού τους έχουν πείσει, ότι έχουν τα μέσα στον ουρανό ,για να τους σώσουν και αυτούς ,αλλά έχουν αυξήσει παράλληλα και τα περιουσιακά του οργανισμού τους ,κατά αρκετά εκατομμύρια, { τι; Θέλατε τσάμπα οικόπεδο στον ουρανό;}αντί λοιπόν να γίνουμε σαν αυτούς, και να ακούμε τον κάθε ένα που γίνεται προάγγελος καταστροφής, και μας σπρώχνει στον φόβο για να πλουτίζει αυτός, θα πρέπει να σκεφτούμε ότι σκοπός του ,δεν ήταν να μας ενημερώσει για την καταστροφή που λέει ότι έρχεται, αλλά να μας πείσει ότι θα γίνει η καταστροφή, για να πουλήσει όπως είπαμε την πραμάτεια του.
Γιατί αν πίστευε και ο ίδιος ότι θα γίνει καταστροφή, τι να τα κάνει τα λεφτά από τις πωλήσεις ;. Άχρηστα θα του είναι. Δεν ξέρω; Κάνω λάθος.
Είπα και πριν, υπάρχει λόγος που κάποιοι άνθρωποι μας προτιμούν φοβισμένους.
Ώρα όμως να αναγεννηθούμε παιδιά μου.
Είχα ανεβάσει ένα βίντεο πριν από λίγες ημέρες. Άνθρωπος και Θεός. Η λανθασμένη προσέγγιση.
Όσοι δεν έτυχε να το ακούσουν και έχουν κάποια στιγμή τον χρόνο ας το ακούσουν.
Είναι πολύ κατατοπιστικό και θα σας βοηθήσει ,να καταλάβετε καλύτερα αυτά που λέω τώρα.
Πως κατάντησε ο άνθρωπος να φοβάται ακόμα και τον ίσκιο του.
Θα μου πουν ορισμένοι, καλά και ο Θεός τι κάνει; Πως τα επιτρέπει όλα αυτά;
Λάθος ερώτηση θα πω εγώ. Αντί να ρωτάμε τι κάνει ο Θεός, γιατί δεν θυμώνουμε με τους εαυτούς μας και να πούμε, τι κάνουμε εμείς με όλα αυτά;
Πως το έχουμε επιτρέψει να ζούμε σε ένα  κράτος  φόβου;
Εμείς είμαστε που πρέπει να αλλάξουμε, τον τρόπο που σκεπτόμαστε και ζούμε.
Όταν ένας πατέρας χαρίζει ένα σπίτι στο παιδί του, δεν έχει λόγο μετά να του πει τι χρώμα θα βάψει τα δωμάτια, ή τι πλακάκια θα βάλει στην κουζίνα.
Ανήκει στο παιδί του, και αυτό πλέον είναι υπεύθυνο για το τι γίνεται ,μέσα στο σπίτι εκείνο. Αυτό μας φαντάζει λογικό να το αποδεχτούμε
Και ο Θεός, μας χάρισε ένα σπίτι παιδιά μου. Μας χάρισε τον κόσμο που ζούμε. Και μας έδωσε και ελεύθερη βούληση ,να το διαχειριστούμε όπως εμείς θέλουμε.
Δικές μας οι επιλογές, δικές μας και οι συνέπειες. Αυτό όμως δεν μας συμφέρει και δεν το βρίσκουμε λογικό.
Θεωρούμε τον Θεό υπεύθυνο για όλα τα άσχημα που μας συμβαίνουν, ενώ με περίσσιο εγωισμό κρατάμε την δόξα ,για ότι καλό καταφέρουμε. Ότι μας συμφέρει δηλαδή.
Το ξέρουμε, το βλέπουμε στην καθημερινότητα μας, αλλά και στους άλλους, και όμως αρνούμαστε να το συνειδητοποιήσουμε και να πάρουμε τον έλεγχο της ζωής μας στα χέρια μας.
Ο φόβος, μας έχει ποτίσει και το τελευταίο μας κύτταρο.
Ήρθε η ώρα παιδιά μου να αναγεννηθούμε σαν άνθρωποι. Να ξαναγεννηθούμε όπως μας έφτιαξε ο Θεός. Και όχι όπως μας κατάντησαν οι άνθρωποι.
Όλοι μας γνωρίζουμε ότι το 80% του ανθρώπινου εγκεφάλου μας, είναι αχαρτογράφητο και ανεξερεύνητο  όσον αφορά τις δυνατότητες και τις πιθανές λειτουργίες του.
Ότι κατάφερε ο άνθρωπος ως τώρα, το κατάφερε χρησιμοποιώντας  το 10 ή και το 20% σε άλλες περιπτώσεις ,από το τμήμα του εγκεφάλου του.
Φανταστείτε τώρα, τι τάχα θα μπορούσε να καταφέρει ο άνθρωπος με το υπόλοιπο 80%.
Μας έχει δώσει όπλα ο Θεός παιδιά μου απίστευτα. Μόνο που για να πάρουν μπροστά, χρειάζεται εμείς να πιστέψουμε ,ότι είμαστε ικανοί για κάτι καλύτερο. Ότι έχουμε τις υποδομές να γίνουμε καλύτεροι, άτρωτοι, ανίκητοι.
Ο φόβος όμως μας εμποδίζει. Μάθαμε να ζούμε μέσα σε αυτόν και φυλακιστήκαμε χωρίς να το έχουμε καταλάβει σε έναν λαβύρινθο, χωρίς να βλέπουμε καμία έξοδο πουθενά.
Και όμως είμαστε ανίκητοι.
Έχω πει ότι τα πάντα είναι ενέργεια. Πολλές φορές το έχω πει αυτό.
Όταν ζούμε μέσα στο φόβο ,εκπέμπουμε αρνητική ενέργεια. Και αρνητικές είναι όλες οι εξελίξεις στην ζωή μας. Μπερδέματα στην δουλειά, αναποδιές στην οικογένεια, μουρμούρα και γκρίνια στην ζωή μας, κακομοιριά.
Η αρνητική ενέργεια τραβά επάνω μας, ότι άσχημο περνά από δίπλα μας.
Όταν όμως καταφέρουμε να ζούμε με αισιοδοξία και πίστη, για τις δυνάμεις μας και τον Θεό, μια ευχάριστη διάθεση θα έρθει να αντικαταστήσει, την κακομοιριά με καλοτυχία, την μουρμούρα με κατανόηση , τις αναποδιές με αρμονία, και τα μπερδέματα θα ξεμπερδευτούν από μόνα τους ,και δεν θα υπάρχουν.
Όλα θα πηγαίνουν στην ζωή μας ,αυτό που λέμε, κατ’ευχήν. Και τότε, σε αυτήν την κατάσταση, που θα εκπέμπουμε πλέον θετική ενέργεια γύρω μας, θα διαπιστώνουμε καθημερινά, ότι είμαστε ανίκητοι. Ότι στόχο βάζουμε θα τον κατακτούμε.
Πρώτα λοιπόν βγάζουμε τον φόβο από μέσα μας και κατόπιν τον αντικαθιστούμε με χαρά, αισιοδοξία και θετική ενέργεια.
Θετική ενέργεια παιδιά μου, παράγεται σε κάθε εκκλησιά την Ορθοδοξίας. 
Πηγαίνετε συχνά, και παίρνετε όση περισσότερη χρειάζεστε. Μέσα από την εξομολόγηση, την Θεία λειτουργία και την μετάληψη του σώματος και αίματος του Κ.Η. Ιησού Χριστού, και την καθοδήγηση αν είστε τυχεροί ενός χαρισματικού πνευματικού, θα είστε πάντα ευλογημένοι και πάντα άτρωτοι. Διώξτε τον φόβο, πιστέψτε στον εαυτό σας, και θα είστε ανίκητοι.

Ο Θεός μαζί σας.

Πατήρ Φανούριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου