Translate

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Πως θα απομακρήνουμε τις επιρροές της μαγείας από την ζωή μας



Και ο Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο.
Τον έβαλε να ζει μέσα στον Παράδεισο, κοντά του, μέσα σε απέραντη ομορφιά και γαλήνη.
Να μην έχει τίποτε για το οποίο να ανησυχεί και να φοβάται. Μια ευλογημένη και ευτυχισμένη ζωή, που ο κάθε ένας από εμάς θα ήθελε να είχε και να ζει σήμερα.
Σήμερα όμως. Που το ανθρώπινο είδος ,ύστερα από αιώνες και αιώνες ταλαιπωριών, δοκιμασιών, πόνων και απελπισίας , έμαθε την σημασία του Παραδείσου ,και ίσως ξέρει πλέον να εκτιμήσει τι είχε και τι έχασε. Και με όλες του τις σκέψεις επιθυμεί να γυρίσει ξανά εκεί από όπου ξεκίνησε. Στο Παράδεισο.
Γιατί τότε δεν μπόρεσε να εκτιμήσει. Ο Δημιουργός μας ,μας είχε χαρίσει τα πάντα.
Αλλά επειδή ήμασταν ένα νέο είδος ζωής στο σύμπαν, δεν ήμασταν έτοιμοι να αντιληφτούμε και να διαχειριστούμε όλη την γνώση του σύμπαντος, όλη την γνώση του Θεού.
Και ο Θεός, μας προειδοποίησε για το καλό μας. Μπορείτε να κάνετε τα πάντα, εκτός από το να δοκιμάσετε καρπό από το δέντρο της γνώσης.
Ο νέος άνθρωπος όμως ,χρησιμοποιώντας λάθος τις νέες για αυτόν ικανότητες και λειτουργίες , παράκουσε αυτήν την βασική εντολή του Θεού, με την παρέμβαση του πονηρού ,και προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στην γνώση.
Και φυσικά ……κάηκε.

Όπως θα καιγόταν ο εγκέφαλος ενός μυρμηγκιού στο οποίο αν υπήρχε τρόπος να γίνει, θα προσπαθούσαμε να βάλουμε μέσα την γνώση ,για την πυρηνική ενέργεια, για τα διαστημόπλοια, για ταξίδια στο διάστημα, και γενικά την γνώση του κόσμου μας ,όπως τον ξέρουμε και τον αντιλαμβανόμαστε εμείς.
Ο Θεός ,λοιπόν βλέποντας το νέο του δημιούργημα, με το καλημέρα της δημιουργίας του, να τον παρακούει, είχε δύο επιλογές.
Η μία ήταν να τον καταστρέψει σαν είδος απειθάρχητο και επικίνδυνο, και η άλλη ………. Να λάβει υπ’ όψιν του την μεγάλη επιθυμία του ανθρώπου για γνώση………. Και να τον στείλει στο σχολείο.
Επειδή όπως κάθε γονιός, έτσι και αυτός σαν πατέρας , αγάπησε τον άνθρωπο που είχε δημιουργήσει ……… και αποφάσισε να μην μας καταστρέψει, αλλά να μας στείλει σχολείο να μάθουμε.
Μας έφτιαξε λοιπόν στον πλανήτη αυτόν ένα υπέροχο σπίτι για να κατοικούμε, μας εφοδίασε με όλα τα σχετικά φυτά και ζώα ,αλλά και όλα τα υπόλοιπα απαραίτητα, για να επιβιώσουμε, μας έδωσε την ευλογία του η οποία σκόρπισε και εγκαταστάθηκε σε όλον τον πλανήτη για την προστασία μας…………… μας άφησε ελεύθερους να αποφασίζουμε και να ενεργούμε, και έφυγε.
Γνώση δεν ήθελες άνθρωπε; Πάρε όση γνώση θέλεις και μπορείς να αντέξεις. Αλλά όχι χάρισμα πλέον.
Πάρε γνώση μέσα από τις εμπειρίες που θα αποκτήσεις, αγωνιζόμενος να επιβιώσεις, και να προστατευτείς.
Να δημιουργήσεις. Δικές σου οι επιλογές ,δικές σου και οι συνέπειες.
Για όποιο αποτέλεσμα στην συμπεριφορά του ανθρώπου, ο άνθρωπος θα έχει ότι καλό ή κακό προκύψει ,από τις αποφάσεις που θα παίρνει.
Και έφυγε. Όπως είπα όμως, είχε αφήσει την ευλογία του παντού γύρω μας. Αυτός δεν θα επέμβαινε πλέον, εμείς όμως οι άνθρωποι, θα μπορούσαμε να πάρουμε από την ευλογία του , ότι επιθυμούσε η καρδιά μας.
Θα μπορούσαμε να έχουμε την προστασία του, και την αγάπη του σε κάθε στιγμή της ζωής μας, αν…………… αν ήμασταν άξιοι αυτής της ευλογίας του Θεού.
Απλά, καθημερινά λόγια, τα λόγια μου, αλλά βοηθάνε καλύτερα να αντιληφθούμε κάποια γεγονότα , και την σχέση μεταξύ ανθρώπου και Θεού.
Το να πω σε έναν άνθρωπο ,ότι πρέπει να ζητάει την χάρη του Θεού ,για να πηγαίνει καλά η ζωή του, δεν έχω κάνει τίποτα, ούτε θα πετύχω τίποτα, αν προηγουμένως δεν του έχω εξηγήσει, τι είναι η χάρης του Θεού και πως λειτουργεί.
Βλέπεται για κάθε θαύμα που επιζητούμε από τον Θεό, είναι απαραίτητη και η δική μας συμμετοχή , με την πίστη μας στο γεγονός ,ότι το θαύμα που ζητάμε θα γίνει.
Όσο ποιο πολλή έχουμε καταλάβει την φύση ,αυτού που ζητάμε λοιπόν από τον Θεό, τόσο περισσότερο μπορούμε να πιστέψουμε, ότι θα μας συμβεί. Και τελικά να μας συμβεί.
Γιατί αν δεν πιστέψουμε ότι θα γίνει, θαύμα δεν γίνεται.
Και εδώ απαντάω και σε κάποιους συνανθρώπους μας ,που ακούω να λένε.
Μα αφού πιστεύω στον Θεό, γιατί δεν μου γίνεται το θαύμα που περιμένω;
Γιατί παιδί μου, μπορεί να πιστεύεις στον Θεό, με όποια έννοια αντιλαμβάνεσαι εσύ για το τι θα πει ,πίστη στον Θεό, αλλά σίγουρα δεν πιστεύεις με όλη σου την ψυχή και δύναμη, ότι ο Θεός θα σου δώσει αυτό που ζητάς. Παρακαλάς για ένα θαύμα με αρκετή αμφιβολία, για το αν θα το λάβεις ή όχι. Οπότε ,ξέχνα το θαύμα. Δεν θα έρθει ποτέ.
 Ο Θεός, τον κάθε άνθρωπο τον δημιουργεί κατ εικόνα και ομοίωση αυτού. Όχι σωματικά. Αλλιώς θα ήμασταν όλοι ίδιοι στην εμφάνιση. Κατ ‘εικόνα και ομοίωση πνευματική, ενεργειακά ίδια ,και βγαλμένη από την ενέργεια του Θεού. Μας βάζει ένα κομμάτι του μέσα μας, αυτό που λέμε ψυχή ή πνεύμα Θεού ,το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο πάντα με τον Θεό, σε όλη την διάρκεια της ζωής μας.
Άρα μιλάμε παιδιά μου για αόρατη ενέργεια. Είναι το πνεύμα του Θεού μέσα μας, που γνωρίζει τα πάντα για τον κόσμο του Θεού, από όπου προέρχεται, που εκτός όλων των άλλων καθηκόντων του, είναι και ο μεγάλος μας διδάσκαλος ,σε έναν ρόλο που ονομάζουμε εμείς συνείδηση.
Μια ενέργεια όμως έχει πάντα δυο πόλους για να ισορροπεί. Τον αρνητικό και τον θετικό.
Και ανάλογα με τις επιρροές που μπορεί να δεχτεί θα υπερισχύσει πότε η μία και πότε η άλλη.
Ύστερα από όλη αυτήν την εισαγωγή, πάμε τώρα να μπούμε στα σχετικά με την εξήγηση της μαγείας θέματα.
Ο άνθρωπος λοιπόν είναι μια ενέργεια που μας παρουσιάζεται όμως τρισδιάστατη στα μάτια μας, και μας δυσκολεύει να το καταλάβουμε αυτό.
Είναι όμως μια ενέργεια.
Με δύο πόλους και ο άνθρωπος. Τον Θετικό και τον αρνητικό. Ποιο πολύ γνωστοί αυτοί οι πόλοι σε εμάς ,σαν καλό και κακό.
Και το πνεύμα του Θεού μέσα μας, στον ρόλο του δασκάλου, βλέπε συνείδηση, είναι αυτό που θα μας ενημερώσει πριν προβούμε σε μια σκέψη ή πράξη, αν αυτό που επιλέξαμε να κάνουμε ή κάναμε τελικά,  είναι καλό για τον κόσμο του Θεού ή όχι. Είναι καλό για την ενέργεια μας ,την ψυχή μας, ή όχι.
Από μικρά παιδιά θυμόμαστε όλοι μέσα μας ,μια φωνούλα να μας μιλάει και να μας προειδοποιεί ,για το καλό και το κακό στις επιλογές μας.
Όσοι ακούν την φωνή του καλού, και ακολουθούν αυτήν την πορεία στην ζωή τους, εξελίσσονται θετικά στην ζωή τους, είναι πάντα εναρμονισμένοι με την ευλογία του Θεού, και απολαμβάνουν την προστασία του, σε κάθε δυσκολία της ζωής τους.
Όσοι από μικροί ακολούθησαν την φωνή του κακού, λόγω αδυναμίας ή κακής διαπαιδαγώγησης, ,θα εξελιχθούν σε όργανα του διαβόλου, και θα εκτελούν σαν σκλάβοι του ,το έργο που έχει στον νου του να εκτελέσει. Την καταστροφή του ανθρώπου.
Και υπάρχει και η Τρίτη κατηγορία, στην οποία δυστυχώς είμαστε οι περισσότεροι από τους ανθρώπους. Πότε με το καλό και πότε με το κακό.
Ανάλογα με το τι μας βολεύει ,εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή.
Θέλουμε να είμαστε καλοί, αλλά οι αδυναμίες μας και τα πάθη μας, δεν μας το επιτρέπουν. Κάνουμε το κακό ,μετά φοβόμαστε την τιμωρία του Θεού για το κακό που κάναμε, θέλουμε όμως να είμαστε καλοί, οι περισσότεροι από φόβο για την τιμωρία, αρχίζουν σκέψεις ενοχής και αυτοκριτικής να μας βασανίζουν, και εν τω μεταξύ έχουμε απομακρυνθεί από την ευλογία του Θεού και από την προστασία του. Έχουμε μαγαρίσει την ενέργεια μας, και έχουμε προσβάλει το πνεύμα του Θεού μέσα μας.
Είμαστε τώρα, ότι πρέπει, για τις όποιες ορέξεις του πονηρού και των σκλάβων του. Ανυπεράσπιστοι και  αβοήθητοι σε κάθε τους σχέδιο. Ανυπεράσπιστοι και αβοήθητοι σε κάθε επίθεση από μαγεία ,που κάποιοι μπορεί να μας έκαναν ,ή από κακές αόρατες δυνάμεις.
 Οι σκέψεις μας αλληλοσυγκρούονται μέσα στο κεφάλι μας, έχουμε χάσει την ισορροπία μας, νομίζουμε ότι θα τρελαθούμε, εμφανίζονται αρρώστιες ,κακοτυχίες , αναποδιές και ένα σωρό άλλα ,που μας βασανίζουν καθημερινά.
Κλαίμε βουτηγμένοι μέσα στην απελπισία και στον φόβο. Είμαστε ………. Λέμε μαγεμένοι.
Υπάρχουν αλήθεια τα μάγια;
Υπάρχουν. Και πώς λειτουργούν; Όπως λειτουργούν οι προσευχές μας προς τον Θεό.
Κάθε λέξη που θα πει ο άνθρωπος ,και κάθε σκέψη που θα κάνει, παράγει ένα αποτέλεσμα.
Η προσευχή από μια αγνή ψυχή ,που ανήκει στην πρώτη κατηγορία που ανέφερα πριν, θα επιστρέψει αμέσως σε αυτήν ,σε μορφή ευλογίας και προστασίας από τον Θεό.
Τα λόγια από μια μαγική ευχή, από τους υπηρέτες του κακού, αν λέγονται για  κάποια ψυχή που ανήκει στην πρώτη κατηγορία, των αγνών ψυχών δηλαδή, θα εξοστρακιστούν και θα επιστρέψουν στον ίδιο που τα λέει, μαζί με κάποια καρπαζιά από το αφεντικό του, επειδή δεν τα κατάφερε, λες και ο ίδιος { το αφεντικό τους} θα μπορούσε να κάνει κακό σε μια τέτοια ψυχή, αλλά τέλος πάντων.
Τα ίδια λόγια όμως ,αν αφορούν κάποια ψυχή ανθρώπου που ανήκει στην Τρίτη κατηγορία, αυτών δηλαδή που είναι πότε καλοί και πότε κακοί στις επιλογές τους, εκεί………. Η έλλειψη ευλογίας , άρα και προστασίας από τον θεό, θα επιτρέψει να φέρουν το κακό αποτέλεσμα ,που επιθυμεί ο υπηρέτης του πονηρού, με αποτέλεσμα τα μάγια να πιάσουν, και να επηρεάσουν την ζωή και την ευτυχία του άτυχου ανθρώπου.
Θα μπορούσα να μιλάω με τις ώρες ,για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα παιδιά μου.
Πιστεύω όμως ότι σε γενικές γραμμές ,έστω και αν χρησιμοποίησα διαφορετική οπτική γωνία, για να παρουσιάσω το θέμα, πιστεύω ,ότι έχω βοηθήσει να καταλάβετε, πως λειτουργεί ,και πώς μας επηρεάζει η μαγεία στην ζωή μας.
Ας δούμε τώρα τι πρέπει να κάνουμε ,πρώτα για να απαλλαγούμε από όλα τα δυσάρεστα, που μας προκαλεί η κακία των ανθρώπων.
Σε όλους εκείνους που κατέφυγαν στις μαγικές δυνάμεις, αλλά και σε αυτούς που έπεσαν θύματα μαγικών επιρροών.
Kατ’ αρχήν να ξέρετε ότι έχω γνώση της κατάστασης. Γνωρίζω, ότι υποφέρουν. Θέλουν να ελευθερωθούν, μα δεν μπορούν. Έχει αδυνατίσει η θέλησή τους. Έχει συσκοτισθεί η σκέψη τους με αποτέλεσμα τη σύγχυση του νου. Έχει «δεθεί» η προσωπικότητά τους.
Μέσα τους υπάρχει κάποια δύναμη που δεν τους αφήνει να προχωρήσουν, ή ενέργεια τους είναι μπερδεμένη και μαγαρισμένη .Και εκεί έρχεται η ορθόδοξη πίστη να δώσει την λύση...
Είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο, να ελευθερωθεί κανείς από την τυραννία του διαβόλου. Χρειάζεται πίστη, δύναμη, υπομονή και επιμονή. Η Εκκλησία μας σ’ εκείνους που αγωνίζονται να απαλλαγούν από τις μαγικές επιρροές προσφέρει τους εξής τρόπους θεραπείας:
Βασική και πρωταρχική προϋπόθεση ,για την απόταξη των πονηρών και διαβολικών επιρροών είναι η μετάνοια. Με τα δάκρυα της μετανοίας, όπως με το αγιασμένο νερό του βαπτίσματος, καθαρίζεται η ψυχή και το σώμα από την αμαρτία, αποτάσσεται ο σατανάς και ξανά ενώνεται ο αμαρτωλός άνθρωπος με τον Χριστό.
   Μόνο με την μετάνοια φεύγει ο σκοτεινός διάβολος ,και επανέρχεται ο ακοίμητος φρουρός και συνοδός μας ,ο φύλακας άγγελος του Θεού.
Όσοι, λοιπόν, επηρεάζονται από το διάβολο, όσοι κατέφυγαν σε πνευματιστές και μάγους, όσοι έκαναν μάγια σε κάποιο συνάνθρωπο τους, όσοι χρησιμοποίησαν τα μαγικά ξόρκια, όσοι παρακολούθησαν μαγικές τελετές, όσοι έριχναν τα χαρτιά και τον καφέ, όσοι συμβουλεύονταν μάντεις… για να ελευθερωθούν από τα δεσμά του σατανά, όσοι φόρτωσαν τις ψυχές τους με αδικίες σε ανθρώπους, κακολόγησαν ,έκριναν κακοπροαίρετα κάποιον, όσοι σε γενικές γραμμές παιδιά μου, έχουν αμαρτήσει θα πρέπει να μετανοήσουν ειλικρινά και να ζητήσουν συγνώμη.
Να επαναφέρουν με αυτόν τον τρόπο την ενέργεια τους ,στην πρώτη κατηγορία που ανέφερα πριν.
Να εναρμονιστούν ξανά με την ευλογία του Θεού.   Χωρίς τη γνήσια μετάνοια, όλα τα άλλα που θα αναφέρουμε στη συνέχεια ,δεν βοηθούν και δεν θεραπεύουν .
Για να σας βοηθήσω μέσα από αυτήν την ομιλία,  και να ευεργετηθείτε , αφού δεν υπήρχε τρόπος  να σας εξομολογήσω , θα σας ζητήσω να κάνετε το εξής που θα σας ωφελήσει πάρα πολύ.
Μόλις τελειώσει η ομιλία, ή ακόμα και το βράδυ πριν κοιμηθείτε, αρχίστε από μέσα σας, να ομολογείτε στον Θεό αλλά και στον εαυτό σας ,όλα αυτά που σας βαραίνουν την ψυχή, και μετανοήστε για αυτά. Εσείς κι ο εαυτός σας, μπροστά στον θεό. Αφού δεν θα μεσολαβεί ιερέας, δεν θα έχετε παιδιά μου καμιά δικαιολογία ,να μην αναγνωρίσετε τα λάθη σας, και να μετανιώσετε για αυτά.
Βέβαια αυτό δεν είναι εξομολόγηση. Θα είναι όμως μια τίμια προσέγγιση προς τον Θεό. Που θα βοηθήσει όμως αρκετά κάτω από αυτές τις συνθήκες, την ψυχούλα σας να ελαφρώσει ,και να ευεργετηθεί .
Έχω ανεβάσει και την προσευχή του Αγίου Κυπριανού ,που διαλύει τα μάγια. Βάλτε την ,μετά την εσωτερική σας εξομολόγηση ,να ακουστεί στον χώρο σας.
 Θα δείτε πόσο καλύτερα θα αισθάνεστε μετά, από άλλες φορές που πιθανόν να την είχατε ακούσει, χωρίς όμως  προηγουμένως να είχατε καθαρίσει τον εσωτερικό σας κόσμο, με την αυτοεξομολόγηση και μεταμέλεια.
Φανταστείτε πόσο καλύτερα θα αισθανθείτε , αν τα ίδια που ομολογήσατε στον εαυτό σας, πάτε και τα πείτε σε έναν ιερέα, και λάβετε και την συγχώρηση του Θεού. Η εξομολόγηση και η Θεία κοινωνία, μπορεί να σας καθαρίσει τελείως από κάθε κακό, και από κάθε δαίμονα.
Τι πρέπει όμως να κάνουμε στην συνέχεια ,για να μην κινδυνέψουμε ξανά.
Η νηστεία και η προσευχή είναι όπλα πνευματικά, τα οποία ο ίδιος ο Κύριος συνιστά:   Με τη νηστεία εξαγνίζεται το σώμα και βοηθείται η ψυχή στην εκρίζωση των παθών.
Να τηρεί, λοιπόν, εκείνος που θέλει να απαλλαγεί από τις μαγικές δυνάμεις, τις νηστείες της Εκκλησίας.
Να προσεύχεται αδιάλειπτα για τη θεραπεία του. Να εφαρμόσει μια έκτατη τεσσαρακονθήμερη νηστεία, ειδικά αφιερωμένη στη συγκεκριμένη περίπτωσή του.   
Και επειδή ο μοντερνισμός έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας ,και οι άνθρωποι που μεγάλωσαν μακριά από την εκκλησία, εύκολα κοροϊδεύουν και αμφισβητούν αυτά που εμείς πιστεύουμε, τους φαίνετε ότι η νηστεία είναι κάτι το αχρείαστο.
Δεν μπορούν να καταλάβουν την ευεργετική της δύναμη στον άνθρωπο.
Ακόμα και ο Κ.Η.Ιησούς Χριστός και Θεός μας, νήστεψε. Λέτε να ήταν κάτι το αχρείαστο;
Ίσως αν καταλάβουμε σε τι ακριβώς χρειάζεται η νηστεία, και σε τι μας ωφελεί ,να αλλάξει η γνώμη μας για το αν είναι χρήσιμη ή όχι.
Με τις τροφές που τρώμε συγκεντρώνουμε μέσα μας τοξίνες. Αυτές κυκλοφορούν σε όλο μας το σώμα, επηρεάζοντας όλο τον οργανισμό μας ,και επέρχεται ανισορροπία στην ενέργεια μας.
Η χημεία του εγκεφάλου επηρεάζεται αρνητικά, και δεν λειτουργεί όπως πρέπει. Ο ψυχισμός μας επηρεάζεται, άσχημες σκέψεις, εύκολα κάνουν την εμφάνιση τους και μας κυριεύουν ,και γενικά το σώμα και το πνεύμα μας λειτουργεί αρνητικά. Έχει χάσει την πνευματική του δύναμη.
Και έρχεται η νηστεία, και καθαρίζει ο οργανισμός από τις τοξίνες, και καθαρίζει ο εγκέφαλος από αυτές, οι σκέψεις αλλάζουν, η ψυχή μας ισορροπεί, το πνεύμα μας γαληνεύει.
Η προσευχή μας αποκτά δύναμη.
Με την νηστεία, είναι σαν να κάνουμε επανεκκίνηση και αποκαθαρισμό. Δεν είναι απλά μια απαίτηση της εκκλησίας μας . Χιλιάδες χρόνια πριν ο Ιησούς Χριστός μας, ήξερε αυτά που οι επιστήμονες ανακαλύπτουν σήμερα. Εφάρμοσε την νηστεία και τα οφέλη αυτής, και στο δικό του ανθρώπινο σώμα.
Μαζί με την νηστεία απαραίτητη είναι και η προσευχή. Δεν υπάρχει πιο μεγάλη δύναμη από τη γνήσια «πεπυρωμένη» προσευχή.   Με την προσευχή ενώνεται ο άνθρωπος με τον Θεό, φωτίζεται η διάνοια, ενισχύεται η θέληση, εκλογικεύονται οι επιθυμίες, μαστίζονται και φυγαδεύονται οι δαίμονες.
Η επίκληση του ονόματός του Ιησού Χριστού, κατακαίει τους δαίμονες. Σε εκείνους που τον επικαλούνται δεν επιτρέπει ο Κύριος την εισβολή δαιμόνων, αλλά τους διατηρεί καθαρούς και άτρωτους.
Αποτελεσματική είναι και η βοήθεια της Υπεραγίας Θεοτόκου. Η Θεοτόκος  αποβαίνει για κάθε πιστό που παλεύει μέσα στο πέλαγος των θλίψεων ,και των παγίδων του εχθρού, λιμάνι και ορμητήριο.
Με την επέμβασή της συντρίβονται τα πλήθη των εναερίων σατανικών πνευμάτων. Όσοι επικαλούνται με πίστη τη βοήθεια της, ελευθερώνονται από το δαιμονικό μαρτύριο.
Και οι άγιοι της Εκκλησίας μας με τις πρεσβείες τους συμπαρίστανται στους αγωνιζόμενους πιστούς. Ιδιαίτερα εκείνοι, οι οποίοι σε επιβράβευση των αγώνων τους έλαβαν από τον δωροδότη Θεό ,το κατά των δαιμόνων χάρισμα, όπως ο Μέγας Αντώνιος, ο άγιος Γεράσιμος της Κεφαλληνίας, ο άγιος Νεκτάριος , η Αγία Μαρίνα ,και ο πρώην μάγος άγιος Κυπριανός, τον οποίον η λαϊκή συνείδηση θεωρεί, θεραπευτή εκείνων που υποφέρουν από τις επιδράσεις της μαγείας.
Κάποιοι από τους Χριστιανούς μας, αντί να καταφύγουν στην ιαματική χάρη των ευχών και Μυστηρίων της Εκκλησίας, καταφεύγουν σε «μάγους» ή σε καμία «εξορκίστρια», για να τους λύσουν τα μάγια. Αυτές όμως οι πράξεις τους καταδικάζονται από την Εκκλησία.
«Θεραπεύουσι το σώμα οι δαίμονες»;
Ερωτά ο άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος, και συνεχίζει: «Γέλως ταύτα και μύθοι. Επιβουλεύειν και καταβλάπτειν, ου θεραπεύειν ίσασιν οι δαίμονες»  Πρόσκαιρα σταματούν το κακό, που εκείνοι μας προξένησαν, για να πιστεύσουμε σ’ αυτούς.
Ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης σε μια ομιλία του με τίτλο, «Ότι οι Χριστιανοί δεν πρέπει να μεταχειρίζονται κανένα είδος μαγείας.   γράφει τα παρακάτω: «Μη απατάσαι, λοιπόν, Χριστιανέ, αλλά πληροφορού ότι ούτε λύκος γίνεται πρόβατον ποτέ, κατά την παροιμίαν, ούτε ο διάβολος γίνεται ποτέ ιατρός, και ότι ευκολότερα ημπορεί να ψυχραίνει η φωτιά και να θερμαίνει το χιόνι, πάρεξ να ιατρεύση κατά αλήθειαν ο διάβολος, διότι αυτός αν και θελήσει να σε γιατρεύσει, αλλά δεν δύνατε, διότι είναι πάντη αδύνατος και αν υποθέσωμεν πως δύναται να σε γιατρεύσει, όμως δεν θέλει. Διότι η υγεία του ανθρώπου είναι καλόν, ο διάβολος μισεί πάντα τα καλά και διά τούτο ονομάζεται μισόκαλος»   
Γι αυτό λέμε είναι μεγάλος λάθος και αμαρτία, το να τρέχουν οι Χριστιανοί σε μάγους… για να τους λύσουν δήθεν τα μάγια.
Το ερώτημα είναι: Είναι, λοιπόν, δυνατόν ποτέ τον Χριστιανό που επικαλείται στην κατά δαιμόνων πάλη το όνομα του Χριστού, που ζει «εν μετανοία» μέσα στην Εκκλησία, που
ταπεινά και συνειδητά συμμετέχει στο Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, που μελετά και εφαρμόζει το άγιο Ευαγγέλιο, να τον επηρεάζουν οι μαγικές δυνάμεις;
Μόνο, όταν ο Χριστιανός είναι αδύναμος στην πίστη και στην πνευματική ζωή, τότε επηρεάζεται από τις μαγικές δυνάμεις. Αν λοιπόν κάποιος Χριστιανός υποφέρει από μάγια, να τηρήσει τα ανωτέρω που αναφέραμε. Και να μην απελπίζεται.
Διότι ο Μέγας Αντώνιος είπε: «Ας σκεπτόμαστε βαθειά με την ψυχή μας, ότι ο Κύριος είναι μαζί μας, Αυτός που τους κατετρόπωσε (τους δαίμονες) και τους κατήργησε. Και να βάζουμε στο μυαλό μας και να θυμόμαστε πάντοτε, ότι, εφ’ όσον ο Κύριος είναι μαζί μας, τίποτε δεν θα μας κάνουν οι εχθροί»  
Πιστέψτε το παιδιά μου, και αποφασίστε με πίστη πέρα από κάθε φαντασία, να ελευθερωθείτε ,με την βοήθεια και την χάρη του Κ.Η.Ιησού Χριστού, την αγάπη και ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου, και των θεραπευτική επέμβαση των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης, άλλα και όλων των Αγίων της εκκλησίας μας με την δύναμη και την αγάπη τους προς τον άνθρωπο.
Θα πρέπει όμως να θυμάστε πάντοτε, ότι δεν μπορούμε να λάβουμε τίποτα από τον ουρανό ,εάν δεν το αξίζουμε.
Πρέπει πρώτα να γίνουμε πομποί που εκπέμπουν αγνό και δυνατό φως, και μετά θα γίνουμε δέκτες του Θεϊκού φωτός ,που θα φωτίσει τις ψυχές μας και θα τυφλώνει τον πονηρό, κάθε φορά που θα προσπαθεί να μας πλησιάσει.

Να είστε ευλογημένοι και υγιείς.

Πατήρ Ιωάννης














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου