Translate

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ


Πολλοί συνάνθρωποί μας Χριστιανοί, έχουν τελείως μπερδεμένο μέσα τους το θέμα της Νηστείας.
Έχουν την αίσθηση ,ότι την νηστεία την κάνουν για να τιμήσουν τον Θεό.
Κάτι σαν υποχρέωση δηλαδή. Και σκεπτόμενοι έτσι, από αντίδραση πολλές φορές, απέχουν.
Έχοντας εκπαιδευτεί από μικροί, να φοβούνται τον Θεό  {αντί να έχουν μάθει να τον αγαπούν,} και θέλοντας να αντιδράσουν υποσυνείδητα, σε ότι τους προκαλεί φόβο ή δέσμευση, δεν δίνουν στην νηστεία την σημασία που πρέπει ,και δεν νηστεύουν.
Στην καλύτερη περίπτωση ,θα κάνουν μια νηστεία για λίγες ημέρες την Μεγάλη εβδομάδα, και θα κοινωνήσουν αισθανόμενοι ότι έκαναν το χρέος τους προς τον Θεό.
Ποιο χρέος ; Ο Θεός δεν χρειάζεται την νηστεία μας. 
Εμείς την χρειαζόμαστε και όχι ο Θεός.
Λάθος δασκαλεμένοι, λάθος πορευόμαστε.
Θα προσπαθήσω στα επόμενα λεπτά, να τοποθετηθώ πάνω στο σοβαρό αυτό θέμα, θέλοντας από την δική μου οπτική γωνία, να σας ελευθερώσω από πλανεμένες αντιλήψεις και να σας αποκαλύψω τα μυστικά της νηστείας ,και για ποιόν λόγο στα αλήθεια την κάνουμε.
Όπως γνωρίζεται από τις έως τώρα ομιλίες μου, δεν μου φτάνει να σας πω κάντε αυτό ή κάντε εκείνο, χωρίς να σας εξηγήσω για την καλύτερη κατανόηση σας, ποιες δυνάμεις ενεργούν στο να γίνει αυτό ή να γίνει εκείνο. Έτσι θα κάνω και τώρα.
Όπως λέω πάντοτε, τα πάντα είναι ενέργεια.!!!!!!!!!
Το ανθρώπινο σώμα λοιπόν, είναι και αυτό ενέργεια, που εκφράζεται στα μάτια μας, σαν τρισδιάστατη μορφή. 
Και σαν ενέργεια, επηρεάζει αλλά και επηρεάζεται με πολλούς τρόπους. Είναι ένα μικρό εργοστάσιο ενέργειας, που ανάλογα με το καύσιμο που του βάζουμε ,παράγει και ανάλογη προς όφελος μας ή όχι ,ποιότητα ενέργειας.
Και στον ρόλο του καυσίμου μπορεί να είναι οι τροφές που τρώμε, οι σκέψεις και οι πράξεις που κάνουμε, αυτά που λέμε, και γενικά κάθε είδους αντίδραση που εισπράττουμε, από την καθημερινή μας δράση, στο πέρασμα της ημέρας.
Τροφοδοτούμαστε ανάλογα με τις πράξεις μας ,με τοξικό και αρνητικό μαγνητισμό, εάν κάνουμε ή σκεπτόμαστε το κακό, ή με ευεργετικό και θετικό μαγνητισμό εάν κάνουμε το καλό, και ανάλογα παράγουμε ,αλλά και βιώνουμε και εμείς ,την κακή ή την καλή ενέργεια.
Γινόμαστε εμείς οι ίδιοι, ο δαίμονας ή ο άγγελος του εαυτού μας ,ανάλογα με το τι τροφοδοτούμε το εργοστάσιο που αποκαλούμε ανθρώπινο σώμα.
Τοξικές πράξεις και σκέψεις, παράγουν κακή ενέργεια, παράγουν κακό, κακοτυχία και πόνο, σε εμάς, αλλά και στο περιβάλλον μας.
Πράξεις και σκέψεις αγάπης και  καλοσύνης, παράγουν θετική ενέργεια, ευλογία, ευτυχία και χαρά, για εμάς και το περιβάλλον μας.
Ότι καύσιμο τροφοδοτείς το εργοστάσιο σου, τέτοια ενέργεια θα βγάλει.
Και φυσικά , οι τροφές που τρώμε παίζουν και αυτές μεγάλο ρόλο. Κρέατα και λιπαρά συγκεντρώνουν τοξίνες στο σώμα μας ,αλλά ειδικότερα στον εγκέφαλο μας.
Ένα γεμάτο τοξίνες σώμα δεν λειτουργεί σωστά. Όλα τα όργανα βρίσκονται σε δυσαρμονία. Αρνητική ενέργεια  εκπέμπεται από αυτό, με αποτέλεσμα αρνητική προδιάθεση και νευρωτική συμπεριφορά.
Ένας εγκέφαλος γεμάτος τοξίνες δυσλειτουργεί. Είναι η μηχανή του εργοστασίου μας, όπου λαμβάνονται οι σοβαρότερες για εμάς αποφάσεις. Και όμως, δεν λειτουργεί σωστά.
Και το χειρότερο από όλα. Δεν έχει ο εγκέφαλος μας ,επίγνωση της λανθασμένης του λειτουργίας. Συνηθίζει σιγά σιγά στην νέα αυτή αρρωστημένη κατάσταση, και δεν είναι πλέον σε θέση να διευθύνει σωστά το εργοστάσιο, που λέγεται ανθρώπινο σώμα.
Με μεγάλη ευκολία θα πάρει λάθος αποφάσεις, του είναι δύσκολο πλέον να εναρμονιστεί με οτιδήποτε πνευματικό , ή άλλες ανώτερες έννοιες και αξίες.
Απομακρύνεται χωρίς να το καταλάβει από οτιδήποτε Θείο και ιερό με πολύ μεγάλη ευκολία. Δυσλειτουργεί.
Βάζουμε λάθος καύσιμα, παράγουμε λάθος ενέργεια.
Λάθος ενέργεια, λάθος λειτουργία.
Λάθος λειτουργία, λάθος αποτέλεσμα.
Είμαστε σαν ένα καράβι ,με τρελό καπετάνιο, σε μια τεράστια φουρτούνα.
Από κει και πέρα, θα λέγαμε κατά το σύνηθες, ο Θεός βοηθός.
Και καλά θα κάναμε, αν το λέγαμε αυτό ,όπως κάνουμε σε κάθε μας ανάγκη.
Μόνο που ο Θεός, είναι χιλιάδες βήματα ποιο μπροστά από εμάς, και έχει φροντίσει ήδη μέσω του Κ.Η.Ιησού Χριστού για την βοήθεια μας.
Εμείς όμως, με τους τοξικούς εγκεφάλους μας, αδυνατούμε να κατανοήσουμε και να συνεργαστούμε για την θεραπεία μας.
Με όσα έχω πει έως τώρα, πιστεύω ότι έχει γίνει κατανοητό από όλους μας, ή σχέση κακό καύσιμο ,άρα κακή λειτουργία και κακό αποτέλεσμα. 
Χρησιμοποίησα όπως πάντα, απλή προσέγγιση με καθημερινές κουβέντες ,για να εξηγήσω την λειτουργία αυτή.
Πάμε τώρα να κατανοήσουμε και να προσαρμόσουμε ,την σχέση που μπορεί να έχουν όλα αυτά που έλεγα, με την νηστεία, με την εξομολόγηση, και με τον Θεό.
Είπαμε ότι κακές σκέψεις, κακές πράξεις ,και γενικά η κακή μας συμπεριφορά στον άνθρωπο ,αλλά και στον Θεό, {αυτό που η εκκλησία μας ονομάζει αμαρτίες} παράγει μέσα μας αρνητική ενέργεια .
Γεννάμε και τροφοδοτούμε μέσα μας ,έναν δαίμονα και τον ταΐζουμε καθημερινά να θεριέψει. Παράγουμε κακό, αλλά και ζούμε μέσα στο κακό.
Σιγά σιγά σκεπάζεται και η φωνή της συνείδησης μας, και δεν ακούμε πλέον την απελπισμένη φωνή της ψυχούλας μας, που μας εκλιπαρεί να σωθούμε, ή μας μαλώνει για τις αμαρτίες και τα λάθη μας.
Κάνουμε πολύ εύκολα πλέον όλο και περισσότερο κακό, χωρίς  συνείδηση πια.
Ο Θεός να μας βοηθήσει πλέον, όπως είπαμε και πριν, γιατί είμαστε στο καράβι με τον τρελό καπετάνιο στην μεγάλη φουρτούνα.
Η ζωή μας πάει στα βράχια. Ο Θεός βοηθός.
Είπα όμως πριν, ότι ο Θεός, μας έχει στείλει χιλιάδες χρόνια τώρα, την βοήθεια που εμείς ζητάμε σήμερα. Μας έστειλε τον υιό του και Θεό μας, τον Κ.Η.Ιησού Χριστό να μας διδάξει το μυστικό ,και τον τρόπο που μπορούμε να διορθώσουμε την ποιότητα του καύσιμου που χρησιμοποιούμε για να υπάρχουμε, ούτος ώστε ο άνθρωπος να παράγει πλέον θετική και καθαρή ενέργεια, που θα αντιστρέψει και θα επιδιορθώσει, όλη την κακή του λειτουργία.
Μας δίδαξε την εξομολόγηση.!!!!!!!!!!!!
Παιδιά μου, τίποτε δεν είναι τυχαίο στην Ορθοδοξία. Τίποτα δεν γίνεται, απλά για να γίνει. Όλα είναι δομημένα και εγκεκριμένα από τον κόσμο του Θεού, για να εκδηλωθούν στον κόσμο των ανθρώπων.
Για όλα υπάρχει λόγος που γίνονται, και όλα φέρνουν την σφραγίδα του Θείου, που μέσα του ζουν όσοι με πίστη προσεγγίζουν τις αρχές της Ορθοδοξίας.
Αυτά που σήμερα κατανοεί και εξηγεί η επιστήμη, ο Θεός μας και Δημιουργός μας ,μας τα έχει δώσει χιλιάδες χρόνια πριν.
Και εγώ στις ομιλίες μου, χρησιμοποιώ πολύ απλές προσεγγίσεις, για να σας εξηγήσω κάποια πράγματα, με έναν τρόπο που γίνεται κατανοητός εύκολα. Είπαμε, ότι κατά την γνώμη μου είναι ποιο εύκολο, να καταλάβει κάποιος, πως και γιατί γίνεται κάτι, αν μπορώ να του εξηγήσω, τις δυνάμεις που ενεργούν για να γίνει αυτό το κάτι.
Ο λόγος μου δεν είναι,ο τυπικός λόγος ενός Ορθόδοξου ιερέως. Αυτό το αφήνω σε πολύ ποιο άξιους και μορφωμένους από εμένα Ιερείς, που μπορούν να το κάνουν καλύτερα από εμένα.
Εγώ απλά σας ομιλώ βλέποντας τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία, άλλα πάντα για το ίδιο θέμα. Την Ορθοδοξία.

Η εξομολόγηση λοιπόν. 
Ο ένας και μοναδικός τρόπος , που μας έδωσε ο Κ.Η.Ιησούς Χριστός για να μπορούμε να απαλλαγούμε από την τοξικότητα των σκέψεων μας, των πράξεων μας, των αμαρτιών μας δηλαδή, ούτος ώστε να καθαριστεί το καύσιμο που τροφοδοτούμε το εργοστάσιο που λέγεται ανθρώπινο σώμα, και να μπορέσει να λειτουργήσει ξανά, παράγοντας θετική ενέργεια. Καλοσύνη και αγάπη δηλαδή.
Να αποκτήσουμε πάλι συνείδηση του καλού και του κακού, και μετανοιωμένοι πλέον από την κακή προηγούμενη λειτουργία μας, να εκπαιδευτούμε με την καθοδήγηση ενός χαρισματικού πνευματικού, να επιλέγουμε πλέον να ακούμε ,και να δεχόμαστε σαν σωστή, την φωνή της συνειδήσεως μας ,που μας συμβουλεύει για το καλό.
Τόσο απλά.
Και ας μην γελιόμαστε παιδιά μου. Την εξομολόγηση δεν την κάνουμε για τον Θεό. Την κάνουμε για το καλό το δικό μας και μόνο. Δεν έχουμε καμιά υποχρέωση προς τον Θεό να εξομολογηθούμε. Έχουμε υποχρέωση προς τον εαυτό μας. 
Για να μπορούμε κάποτε να πάμε κοντά στον Θεό ,άξιοι να βρεθούμε στον κόσμο του.
Μην βλέπουμε την εξομολόγηση σαν θρησκευτική αγγαρεία, άλλα να την βλέπουμε σαν ευκαιρία και ευλογία από τον Θεό ,για να κάνουμε επανεκκίνηση της προσπάθειας μας που είχε ατονήσει προς την Θέοση. Προς την αναγέννηση μας.
Η νηστεία τώρα.
Σε συνδυασμό με την εξομολόγηση που μας καθαρίζει τα πνευματικά μας βάρη ,και την ενέργεια μας ,από την αρνητική επίδραση των κακών μας πεπραγμένων, η νηστεία σε τι χρειάζεται;
Σε ένα αυτοκίνητο μπορούμε να βάλουμε το καθαρότερο καύσιμο που υπάρχει στην αγορά.
Αν όμως το καρμπυρατέρ ή ο εγκέφαλος του αυτοκίνητου δεν λειτουργεί σωστά, θα γίνει κακή διαχείριση και χρήση του καυσίμου, και έτσι το όχημα πάλι θα έχει ελαττωματική λειτουργία και απόδοση.
Κάναμε μισή δουλειά δηλαδή.
Η νηστεία είπαμε και στην αρχή ,σκοπό έχει να απαλλάξει το ανθρώπινο σώμα, και ειδικά τον εγκέφαλο ,από όλες τις τοξίνες που έχει συγκεντρώσει, και εμποδίζουν την σωστή κατανόηση και διαχείριση, των πνευματικών και ενεργειακών καταστάσεων, που καλείται να κάνει ο ανθρώπινος εγκέφαλος.
Με την νηστεία φεύγουν οι τοξίνες από το σώμα, και όλα τα όργανα μας λειτουργούν σε πλήρη αρμονία.
Οι νηστείες που έχει καθιερώσει η Ορθόδοξη εκκλησία, αν ακολουθηθούν επακριβώς ,από έναν άνθρωπο, αυτός ο ένας άνθρωπος, θα είναι πάντοτε σε άρτια σωματική και πνευματική κατάσταση, δυνάμενος να κατανοήσει και να εφαρμόσει εύκολα τον λόγο του Θεού στην πράξη.
Τώρα. Ένα εργοστάσιο με όλες τις μηχανές του να λειτουργούν τέλεια, και με το καθαρό καύσιμο, που μας τροφοδότησε η εξομολόγηση, είναι σε θέση να παράγει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Είναι σε θέση, με την βοήθεια ενός καλού πνευματικού να παράξει έναν μικρό Θεό. Εσένα παιδί μου.
Όπως καταλήγουμε μετά από όλα αυτά, βλέπουμε και πάλι, ότι και την νηστεία δεν μας την ζητά η εκκλησία μας για να τιμήσουμε τον Θεό. Μας την προτείνει σαν ένα δυνατό όπλο που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε στον αγώνα μας προς αυτόν.
Η νηστεία είναι απαραίτητη για τον άνθρωπο. Ακόμα και ο Θεάνθρωπος, χρησιμοποιώντας το ανθρώπινο σώμα, ένοιωσε την ανάγκη να νηστέψει για να προετοιμαστεί πνευματικά ,όσο το δυνατόν καλύτερα ,για την επερχόμενη μεγάλη δοκιμασία που πλησίαζε.
Δεν εξομολογήθηκε γιατί ήταν αναμάρτητος. Την νηστεία όμως ήξερε πως την χρειαζόταν.
Έπρεπε να έχει την συνεργασία του ανθρώπινου σώματος του, και την καλύτερη δυνατή λειτουργία αυτού.
Οπότε, παιδιά μου. Εξομολόγηση και νηστεία δεν είναι υποχρεώσεις μας προς τον Θεό. Ούτε θρησκευτική αγγαρεία.
Έναν άνθρωπο που δεν εξομολογείται και δεν νηστεύει, θα μπορούσα να τον παρουσιάσω ,σαν έναν πολεμιστή που ετοιμάζεται να πάει να πολεμήσει, και δεν παίρνει μαζί του στην μάχη, όπλο και πολεμοφόδια.
Ο Λοχαγός του είχε φροντίσει να τον προμηθεύσει με αυτά, αυτός όμως τα αρνήθηκε.
Θα είναι δυστυχώς ο πρώτος που θα πέσει.
Κάποιος που έστω και ελάχιστα ,θέλει κάποτε να φτάσει λοιπόν στον Θεό, θα πρέπει απαραίτητα να χρησιμοποιεί ,τα όπλα που του προσφέρει η εκκλησία, και ο ίδιος ο Θεός, προκειμένου να πολεμήσει το κακό ,στην μάχη της ζωής του με τον πονηρό, και να νικήσει.
Εξομολόγηση και νηστεία. Δεν τα κάνουμε για τον Θεό. Τα κάνουμε για εμάς.
Για να γίνουμε κάποτε και εμείς, κατά χάρη Θεοί.
Να είστε ευλογημένοι και υγιείς παιδιά μου.
Πατήρ Ιωάννης
Φως εκ Φωτός





1 σχόλιο:

  1. Πατέρα μου....όσον αφορά την νηστεία, από ιατρικής απόψεως συμφωνώ απόλυτα!!!!!....υπάρχει όμως και η θρησκευτική διάσταση της νηστείας για την οποία ο Χριστός μας είπε να μην μας νοιάζει τί μπαίνει στο στόμα μας αλλά τί βγαίνει από αυτό.....θέσατε το θέμα από μία άλλη οπτική γωνία...αυτήν της υγείας και έχετε απόλυτο δίκιο.....αν μου επιτρέπετε να προσθέσω ότι η νηστεία σε φέρνει πιο κοντά στα Θεία...και μπορείς να αντιληφθείς πράγματα που εγώ δεν έχω αντιληφθεί ακόμα.....ίσως κάποτε να γίνει και αυτό........την καλησπέρα μου με πολλή αγάπη και σεβασμό............Lefteris Hmr Lekkas

    ΑπάντησηΔιαγραφή