Translate

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.ΑΣ ΩΦΕΛΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ

 

Έχω πει πολλές φορές ότι τα πάντα είναι ενέργεια.
Το λέω, το ξαναλέω και θα εξακολουθώ να το επαναλαμβάνω, έως ότου γίνει κατανοητό και μάθουμε να ωφελούμαστε από αυτή τη ενέργεια.
Μας φαίνετε πολύ απλό να  κατανοήσουμε το γεγονός, όταν μπαίνουμε την νύχτα στο σπίτι μας, και πατώντας έναν διακόπτη στον τοίχο ,ανάβει η λάμπα στο ταβάνι.
Έχουμε εξοικειωθεί με αυτή την κατάσταση και το θεωρούμε σαν κάτι το απόλυτα φυσιολογικό.
Ας φανταστούμε τώρα κάποιον που ζούσε 500 χρόνια πριν, και συγγραφική αδεία, θα πούμε ότι είχε μόνο αυτός ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι του.
Αν έκανε το λάθος και μπαίνοντας στο σπίτι του μαζί με φίλους, πάταγε τον διακόπτη και άναβαν τα φώτα του σπιτιού ………………. Την άλλη ημέρα θα τον έκαιγαν στην πυρά σαν μάγο και όργανο του διαβόλου.
Οι άνθρωποι εκείνης της εποχής δεν γνώριζαν την ενέργεια του ηλεκτρικού ρεύματος. Και όπως πάντα, ότι δεν καταλαβαίνει ο άνθρωπος το σκοτώνει.
Βέβαια υπάρχει η ενέργεια η ενσύρματη ,αυτή δηλαδή που μεταδίδετε ξεκινώντας από μια βασική πηγή ενέργειας ,μέσω καλωδίων στο μέσον που την χρειάζεται για να λειτουργήσει, αλλά υπάρχει και η ασύρματη ενέργεια.
Εκτός όμως από τις γνωστές σε εμάς ασύρματες μορφές ενέργειας που λειτουργούν τα ραδιόφωνα, τα κινητά μας οι τηλεοράσεις και ένα σωρό άλλες εφαρμογές και μηχανήματα, υπάρχουν οι αόρατες άλλα και άγνωστες ακόμα ενεργειακές δυνάμεις που έχουν να κάνουν με την σχέση του ανθρώπου ,με το σύμπαν, με το άπειρο, με τον Θεό.
Για αυτές που υπάρχουν αλλά δεν τις βλέπουμε, δεν τις ξέρουμε, δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα από τον Θεό στους ανθρώπους, αλλά τις χρησιμοποιούμε καθημερινά εν αγνοία μας, και αυτές επηρεάζουν από την αρχή έως το τέλος την ζωή μας.
Για αυτές τις τελευταίες δυνάμεις ενέργειας που ανέφερα, σας μιλάω εγώ σήμερα αλλά και πάντοτε. Και εύχομαι να κριθώ άξιος αυτής της αποστολής, και να μου επιτρέψει ο Θεός να την ολοκληρώσω, βοηθώντας τον άνθρωπο να απαλλαγεί από τον φόβο που του προκαλεί η άγνοια, να ελευθερωθεί, και να αναγεννηθεί……………. Άνθρωπος.
Σιγά σιγά. Δεν βιαζόμαστε. Και εγώ να μην προλάβω, θα έρθει άλλος να συνεχίσει.
Το θέμα είναι ότι οι πόρτες άνοιξαν.!!!!!!!!!!!!!
Μιλάω  και  επαναλαμβάνω σήμερα, αυτήν την εποχή, ότι τα πάντα είναι ενέργεια , για να βοηθήσω να επωφεληθούμε από αυτήν την διαπίστωση, να μας γίνει κατανοητό, να το αποδεχτούμε σαν κάτι το απολύτως φυσικό, να μάθουμε σιγά σιγά πως λειτουργεί και να αλλάξουμε την ζωή μας προς το καλύτερο.
Σήμερα. Αυτήν την εποχή που διανύουμε.
Σε 500 χρόνια από σήμερα, θα υπάρχουν γραμμένοι ,τόμοι ολόκληροι , που θα εξηγούν και θα αναλύουν αυτά που προσπαθώ εγώ να πω σήμερα.
Ο κόσμος θα είναι εξοικειωμένος με την ιδέα ότι τα πάντα είναι ενέργεια. Και θα έχει μάθει να την ελέγχει προς όφελος του και να ευεργετείται από αυτό το γεγονός.
Το θέμα είναι τι κάνουμε σήμερα.
Σήμερα………….. ας πούμε αρχίζουν να μπαίνουν τα πρώτα λιθαράκια ,από το μελλοντικό  οικοδόμημα της ανθρωπότητας που θα έχει χτιστεί στο μέλλον. Όπου οι άνθρωποι γνωρίζοντας και εξοικειωμένοι με το γεγονός ότι τα πάντα είναι ενέργεια, θα μπορούν να θεραπεύουν κάθε τους αρρώστια , θα μπορούν να αποκτούν ότι θέλουν χρησιμοποιώντας την ενέργεια σωστά ,και γενικά θα ζουν σε απόλυτη αρμονία με αυτήν.
Βέβαια, δεν υπάρχει μία μόνο ενέργεια. Τα πάντα είναι σε γενικές γραμμές ενέργεια. Ναι. Αλλά υπάρχουν πολλών ειδών ενέργειες. Αυτοί που περιέγραψα προηγουμένως που θα ζούνε σε αυτήν την ιδανική κατάσταση, έχοντας τα πάντα, είναι αυτοί που θα έχουν μάθει και θα χρησιμοποιούν προς όφελός τους, την ενέργεια του καλού. Αυτήν την ενέργεια που εμείς σήμερα αποκαλούμε ευλογία Θεού.!!!!!!!
Πάντα θα υπάρχει η ενέργεια του καλού και η ενέργεια του κακού. Πάντα η μία θα απωθεί και θα αντιπαλεύει την άλλη.
Οι άνθρωποι όμως του μέλλοντος θα είναι τελείως εξοικειωμένοι με τις ιδιότητες και τις αρχές των πάσης φύσεως ενεργειών που επιδρούν στον κόσμο μας και θα είναι ποιο εύκολο να διαλέξουν την ενέργεια του καλού. Θα μπορούν να βλέπουν άμεσα τα αποτελέσματα στην ζωή τους από μία τέτοια επιλογή.
Αυτό που εμείς σήμερα αποκαλούμε θαύμα και το βλέπουμε σπάνια, για αυτούς θα είναι μέρος της καθημερινότητας τους.
Τα καλό, θα έχει νικήσει. Τα κακό θα υπάρχει μόνο σαν απαραίτητος αρνητικός πόλος, για να επιτυγχάνεται η ισορροπία κάποιου μαγνητικού πεδίου. Και τίποτε άλλο.
Τα πάντα λοιπόν ενέργεια.
Και η κάθε μορφής ενέργεια παράγει και τα ανάλογα με την φύση της γεγονότα, καταστάσεις, και επιφέρει τα ανάλογα αποτελέσματα στην ζωή μας.
Η προσευχή μας, παράγει ενέργεια.
Τα συναισθήματα μας, παράγουν ενέργεια.
Οι σκέψεις μας, παράγουν ενέργεια.
Η αγάπη, παράγει ενέργεια
Προσευχή, συναίσθημα, σκέψη, αγάπη.
Εκφράσεις αόρατες στο γυμνό μάτι ,που ενεργειακά όμως μπορούν να επιφέρουν τεράστιες και ορατές αλλαγές στην ζωή μας.
Ότι ενέργεια εκπέμπει ο κάθε ένας από εμάς, την ίδιας φύσεως ενέργεια θα εισπράξει και από το σύμπαν.
Κατά πολύ όμως ενδυναμωμένη κατά την επιστροφή της.
Σαν κατάληξη για όλα όσα είπα έως τώρα θα σας πω ότι………..
Ένας άνθρωπος που αφήνει να ζει μέσα σε σκέψεις, φόβου και ανασφάλειας για το σήμερα και το αύριο και εν γένει για όλη την πορεία της ζωής του, τραβά σαν μαγνήτης επάνω του όλα τα άσχημα.
Όλα όσα φοβάται μην του συμβούν………. είναι πολύ πιθανόν να του συμβούν.
Πόσες φορές δεν έχουμε νοιώσει όλοι μας πως ότι και να κάνουμε μας πάει στραβά, η μια κακοτυχία υποδέχεται την άλλη, χωρίς σταματημό. Είναι γιατί ακριβώς εκείνη την περίοδο είχαμε έντονο τον φόβο και την ανασφάλεια, να μην μας συμβεί τίποτα κακό. Και βέβαια το προκαλούσαμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας.
Και από την άλλη βλέπετε  ανθρώπους που οι αναποδιές δεν τους αγγίζουν. Έχουν ένα χαμόγελο σιγουριάς και γαλήνης στο πρόσωπο τους, σκέπτονται με εμπιστοσύνη την εξέλιξη της ζωής τους, όταν κοιτούν μια εικόνα βλέπουν μόνο το καλό σε αυτήν, δεν έχουν φόβο και πανικό και αυτών των ανθρώπων η ζωή, έχει μια αξιοζήλευτη αρμονία με ότι καλό υπάρχει στο σύμπαν. Έχουν άμεση επαφή με αυτό που λέμε, ευλογία του Θεού. Και καλά πράγματα συμβαίνουν στην ζωή τους.
Όταν φοβάσαι το κακό, έρχεται και κολλάει επάνω σου. Είναι σαν να το καλείς.
 Όταν δεν το φοβάσαι σε προσπερνάει.
Θα πρέπει λοιπόν να κλείνουμε τα αυτιά μας ,σε όλους όσους μας ψιθυρίζουν στο αυτί, ή δυνατά φωνάζουν, για πράγματα που μας προκαλούν φόβο και ανασφάλεια. Από σκοπιμότητα ή ακόμα και από άγνοια ,μας κάνουν κακό.
Ο φόβος έχει γίνει ένα πανίσχυρο μέσον χειραγώγησης των ανθρώπων.
Όσο εμείς είμαστε παιδιά μου φοβισμένοι………… κάποιοι κοιμούνται ήσυχα.!!!!!!!!!!
Και να στραφούμε με εμπιστοσύνη, στο μόνο πράγμα που μπορεί να μας γαληνέψει και να μας στέψει νικητές της ζωής.
Στην προσευχή.!!!!!!!!!!!!
Όλοι τουλάχιστον οι καλοί Χριστιανοί συνηθίζουν να λένε. Πιστεύω στον Θεό. Ωραία. Πιστεύουμε στον Θεό.
Και τι εννοούμε με αυτό; Εννοούμε ότι πιστεύουμε πως υπάρχει Θεός; Μα αυτό είναι ξεκάθαρο μέσα μας. Και τι κάνουμε που πιστεύουμε ότι υπάρχει Θεός; Το λέμε και τελειώσαμε; Αισθανόμαστε εντάξει;
Είμαστε Χριστιανοί. Δηλαδή ακόλουθοι και πιστοί  του Κ.Η.Ιησού Χριστού. Και πάνω σε αυτήν μας την πίστη ,έχει γραφτεί μια ομολογία πίστης, γνωστή σε όλους μας σαν Το Πιστεύω.!!!!!!!!
Που δυστυχώς……… οι περισσότεροι από τους πιστούς {δηλαδή αυτούς που λένε ότι πιστεύουν} δεν το ξέρουν από έξω. Μπορεί να ξέρουν εκατοντάδες τραγούδια από έξω και ανακατωτά, το πιστεύω όμως…….. όχι.
Ας μην σας βάζω δύσκολα όμως. Όταν θα έρθει η ώρα θα το μάθουν όλοι. Σήμερα αυτό που συζητάμε και έχουμε συγκεντρώσει την προσοχή μας, μας υποχρεώνει να προσεγγίσουμε την πίστη μας από μία άλλη οπτική γωνία.
Αυτό που έχουμε ανάγκη να πιστέψουμε παιδιά μου σήμερα  ,είναι η δύναμη που έχει ο Θεός μας ,που πιστεύουμε.
Να είμαστε πέρα από κάθε αμφιβολία σίγουροι ,ότι δεν υπάρχει τίποτε ισχυρότερο από αυτόν, τίποτε το αδύνατο, τίποτε το ακατόρθωτο αν το θελήσει.
Αν το συνειδητοποιήσουμε αυτό, τότε μια βαθειά και ειλικρινή προσευχή σε αυτόν, {και φυσικά με την ενέργεια που θα μεσολαβήσει για να φτάσει η προσευχή μας στον Θεό, μην ξεχνάμε τον παράγοντα ενέργεια} θα μας δώσει την σιγουριά ότι τίποτα κακό δεν μπορεί να μας αγγίξει. Αφού πιστεύουμε στην δύναμη του, αυτό θα πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο. Πέραν πάσης αμφιβολίας.
{Με μοναδικό όμως προαπαιτούμενο να έχουμε καλλιεργήσει μια αγνή ψυχή μέσα μας. Ούτε αυτό θα πρέπει να το ξεχνάμε}
Και με την προσευχή, θα γαληνέψει η ψυχή μας, φόβοι και αμφιβολίες θα εξαφανιστούν, και καλά πράγματα θα αρχίσουν να συμβαίνουν κάθε ημέρα στην ζωή μας.
Βλέπετε παιδιά μου, η εκκλησία μας, όσο αναχρονιστική και αν  φαντάζει στα μάτια και την αντίληψη ορισμένων, μέσα από το έργο που έχει αναλάβει από τον Κ.Η. Ιησού Χριστό, παράγει ενέργεια!!!!!!!!!!!!
Κάθε Ιερός Ναός είναι μια θεϊκή γεννήτρια ενέργειας.
Οι προσευχές μας παράγουν ενέργεια.
Οι ακολουθίες στους Ιερούς ναούς παράγουν ενέργεια.
Η Θεία λειτουργία, αυτή και αν παράγει ενέργεια. Αν μπορούσε κάποιος να δει με γυμνό μάτι τις ουράνιες δυνάμεις που επεμβαίνουν στην Αγία τράπεζα κατά την διάρκεια της παρασκευής της θειας κοινωνίας,….. εκεί να δείτε ενέργεια.
Ο αγιασμός, το ευχέλαιο, όλα τα μυστήρια της εκκλησίας μας παράγουν ενέργεια ή οποία επιδρά επάνω μας με τα ανάλογα αποτελέσματα.
Η εκκλησία μας, όσο αναχρονιστική και αν την θεωρούν κάποιοι νέο μοντερνιστές, παράγει την ενέργεια της ευλογίας του Θεού. Και όποιος μπορεί να εναρμονιστεί με αυτήν την ενέργεια ,όποιος δηλαδή αξίζει σύμφωνα με τον τρόπο ζωής του να λάβει την ευλογία του Θεού, ζει μονίμως μέσα σε ένα θαύμα
Η ευλογία του είναι πανίσχυρη ασπίδα προστασίας ενάντια σε κάθε κακό, αλλά και το μυστικό για μια ευτυχισμένη ζωή.
Να είστε ευλογημένοι και…….. άφοβοι. Και να παράγεται θετικές σκέψεις και θετική ενέργεια.
Πατήρ Ιωάννης


2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί όταν κανεις όλα αυτά που λέτε πάτερ μου χάνεις την ενέργεια σου (αισθάνεσαι οτι δεν έχεις ενέργεια); Μήπως φταίει η αντίστροφη της στροφορμης του ενεργειακού παιδιού λόγω εντροπίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή