Translate

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ


 


Πολλές φορές κάνουμε μια προσευχή και δεν βρίσκουμε ανταπόκριση.

Κοιτάμε με παράπονο ψηλά και λέμε. Γιατί;

Γιατί Θεέ μου δεν με ακούς; Γιατί δεν με βοηθάς;

Κάποιες φορές προχωράμε ακόμα  και σε διαφορετικές κατηγορίες παραπόνων.

Γιατί βοηθάς τον γείτονα και όχι εμένα.;

Εδώ ζητάμε και τα ρέστα από πάνω. Του ζητάμε να μας δώσει και αναφορά .

Σε γενικές γραμμές πάντως ,αυτή είναι η μόνιμη απορία του ανθρώπου προς τον Θεό ,όταν δεν έρχονται τα πράγματα όπως θέλει. Γιατί;

Στα επόμενα λεπτά της ώρας, θα προσπαθήσω να προσεγγίσω αυτό το ερώτημα για εσάς, και να σας βοηθήσω να καταλάβετε το γιατί.

 Και φυσικά να ωφεληθείτε κατόπιν από το συμπέρασμα που θα καταλήξετε.

Ο Θεός μας παιδιά μου, έχει μόνιμα απλώσει την ευλογία του πάνω στην Γή. Ποτέ δεν μας άφησε απροστάτευτους. Ποτέ δεν μας εγκατέλειψε.

Δεν επεμβαίνει, γιατί δεν χρειάζεται να επέμβει. Πρώτον, γιατί αν επέμβαινε θα ήμασταν ρομπότ και όχι ελεύθεροι, και δεύτερον έχει προβλέψει να έχουμε ότι χρειαζόμαστε ανά πάσα στιγμή.

Παντού υπάρχει η παρουσία του, παντού βρίσκεται η Ουσία του θεού, παντού υπάρχει η ενέργεια του και παντού υπάρχει απλωμένο το θαύμα έτοιμο να εκδηλωθεί σε όποιον άνθρωπο το χρειάζεται.

Τότε Γιατί;

Γιατί δεν εκδηλώνεται το θαύμα σε κάθε Χριστιανό που το έχει ανάγκη και το ζητά;

Γιατί απλούστατα ,δεν ξέρει πώς να το ζητήσει. Οι περισσότεροι από εμάς όταν απευθυνόμαστε προς τον Θεό, λειτουργούμε σαν να έχουμε πάρει τηλέφωνο την πιτσαρία της γειτονιάς μας, για να δώσουμε παραγγελία.

Φέρε μου αυτό, κάνε μου εκείνο, κάνε με καλά, και άλλα παρεμφερή , που με τέτοιον τρόπο του ζητάμε. Και περιμένουμε να λάβουμε……

Και θα περιμένουμε για αιώνες. Μέχρι να καταλάβουμε πως ότι του ζητάμε, μας το έχει δώσει Ίδη από την αρχή.

Όλες μας τις ανάγκες, τις έχει καλύψει από το ξεκίνημα. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να καταλάβουμε πως λειτουργεί το σχέδιο του ,και να ωφεληθούμε σε ότι χρειαζόμαστε.

Και θα σας εξηγήσω τι εννοώ.

Όπως είπα και πριν η ευλογία του Θεού είναι απλωμένη παντού στην Γή.

Το μόνο που εμείς έχουμε να κάνουμε είναι να εναρμονιστούμε με αυτήν την ενέργεια και να λάβουμε ότι με σύνεση ζητήσαμε.

Προσέξατε φαντάζομε το σύνεση…..  

Τώρα…….

Και πως άραγε θα εναρμονιστούμε με αυτήν την ενέργεια; Πως μπορούμε να το κάνουμε αυτό;

Ας προσπαθήσουμε πρώτα από όλα ,να δούμε από τι αποτελείται αυτή η ενέργεια του Θεού.

Από τι αποτελείτε η ενέργεια της ευλογίας του προς εμάς.

Ένα από τα βασικά στοιχεία που την αποτελούν είναι η Αγάπη!!!!!!!!!!!!

Γιατί ο Θεός είναι ΑΓΑΠΗ.

Τι άλλο είναι ο θεός ,που σαν στοιχείο θα μπορούσε να εμπεριέχεται σε αυτήν την ενέργεια;

Ο θεός είναι ΑΓΑΘΟΣ

Ένα άλλο στοιχείο από τα βασικά στοιχεία του Θεού είναι η Αγνότητα.

Ο θεός είναι ΑΓΝΟΣ.

Άρα και αυτό το στοιχείο θα πρέπει να είναι απαραίτητα μέσα στην ενέργεια της ευλογίας του.

Και άλλες ακόμα ιδιότητες του Θεού. Είναι ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΟΣ  ,Είναι ΔΙΚΑΙΟΣ, Είναι ΑΓΙΟΣ και Είναι ΠΙΣΤΟΣ και ΑΛΗΘΙΝΟΣ.

Θα αναφέρω αυτές μόνο τις ιδιότητες του Θεού για αρχή, γιατί ενώ έχει και άπειρες άλλες, δεν είναι απαραίτητο στην παρούσα φάση ,να αναφερθώ και στις υπόλοιπες ,γιατί θα γίνει δυσκολότερος ο στόχος μας να καταλάβουμε.

Εξ άλλου δεν σκοπεύουμε να γίνουμε Θεοί, απλά προσπαθούμε να κατανοήσουμε την ενέργεια της ευλογίας του αυτή την στιγμή.

Ας προχωρήσουμε λοιπόν με αυτές. Και ας πούμε ότι όλες αυτές οι ιδιότητες που ανέφερα ,περιέχονται και αποτελούν την ενέργεια της ευλογίας του.

Και έρχεται το μεγάλο ερώτημα που θα έχουμε όλοι μας. Και τι σημαίνει αυτό;

Αυτό παιδιά μου σημαίνει ,ότι αφού για να δούμε το θαύμα στην ζωή μας ,πρέπει να είμαστε σε αρμονία με την ευλογία του Θεού ,θα πρέπει να προσπαθούμε να έχουμε ΑΓΑΠΗ, να είμαστε ΑΓΑΘΟΙ και ΑΓΝΟΙ {στην ψυχή , το σώμα και τις σκέψεις}.

Να είμαστε ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΟΙ με τους συνανθρώπους μας, Να είμαστε ΔΙΚΑΙΟΙ, Να είμαστε ΠΙΣΤΟΙ σε αυτά που λέμε, και ΑΛΗΘΙΝΟΙ ,και φυσικά ,τελευταίο και δυσκολότερο ,να είμαστε ΑΓΙΟΙ.

 Όχι με τον ίδιο χαρακτηρισμό που προσδίδουμε εμείς στους Αγίους της εκκλησίας μας, αλλά με τον συνήθη χαρακτηρισμό που ένας άνθρωπος, μας χαρακτηρίζει για την ζωή που κάνουμε.

Πολλές φορές λέμε για έναν άνθρωπο. Αυτός είναι Άγιος άνθρωπος. Θέλοντας να χαρακτηρίσουμε με μια λέξη την συμπεριφορά του.

Πρέπει λοιπόν να έχουμε ανεπτυγμένα επάνω μας ,ή να προσπαθούμε να αναπτύξουμε, όλα αυτά τα στοιχεία που ανέφερα ,για να μπορούμε να έρθουμε σε αρμονία με την ευλογία του Θεού ,που βρίσκεται παντού και να ωφεληθούμε από αυτήν. Να βιώσουμε το θαύμα.!!!!!

Εδώ είναι το σημείο τώρα ,που εσείς θα πρέπει να πείτε, πάει ο Παπά Γιάννης. Τρελάθηκε.!!!!!

Κανείς δεν έχει όλα αυτά τα στοιχεία επάνω του .Όλοι είμαστε λειψοί. Άρα κανείς ποτέ δεν θα δει το θαύμα. Αυτό μας λέει ο παπάς τώρα;

Όχι βέβαια. Ακόμα ,δεν τρελάθηκα. Αντέχω λίγο ακόμα ,και για την ώρα, ξέρω ακόμα  τι λέω παιδιά μου.

Υπάρχουν δεκάδες σημεία για όλα τα γούστα ,αυτή την στιγμή όπου θα μπορούσατε να ήσασταν . Εκατομμύρια βίντεο που θα μπορούσατε να παρακολουθείτε .

Χιλιάδες άλλες επιλογές ζωής και διασκέδασης να έχετε διαλέξει, από το να βλέπετε και να ακούτε εμένα να λέω αυτά που λέω.

Όμως εσείς είστε εδώ. Ψάχνεστε για την αλήθεια, πιστεύετε στον Θεό, ελπίζετε σε αυτόν. Και γυρεύετε τον τρόπο να έρθετε σε επαφή μαζί του. Πιστεύετε ότι αξίζετε το θαύμα.

Άρα ,λίγο η πολύ ,όλοι ή τα έχετε αυτά τα στοιχεία σε κάποιον βαθμό, ή αναζητάτε έναν δρόμο για να τα βρείτε μέσα σας.

Για αυτό είστε εδώ.

Άρα όλοι σας έχετε την δυνατότητα να βιώσετε το θαύμα. Είτε αναπτύσσοντας αυτά που έχετε, είτε ανακαλύπτοντας τα και υιοθετώντας τα.

Δεν έχει σημασία σε ποιον βαθμό τα έχετε αναπτύξει. Σημασία έχει να παλεύετε για να τα αναπτύξετε. Να υπάρχουν η να έχουν μπει μέσα σας.

Γιατί αν δεν τα έχετε, ή αν έχετε τα αντίθετα από αυτά  στοιχεία ,δεν μπορείτε να εναρμονιστείτε με την ευλογία του Θεού.

Αν είστε κακοί ,θα πλησιάσετε την ευλογία του θεού και η ενέργεια της ευλογίας του  θα σας εξοστρακίσει.

Δεν θα γίνεται ποτέ ένα με αυτήν ,σε οποιοδήποτε επίπεδο. ΑΓΑΠΗ-ΑΓΑΘΟΤΗΤΑ-ΑΓΝΟΤΗΤΑ-ΦΙΛΕΥΣΠΝΑΧΝΙΑ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-Η ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΗΤΑ-ΠΙΣΤΗ-ΑΛΗΘΕΙΑ ΖΩΗΣ.

Αν από όλα αυτά που ανέφερα σαν απαραίτητα, έχετε κάτι το εντελώς αντίθετο δεν θα λάβετε ποτέ την ευλογία του. Πάντα θα σας εξοστρακίζει μακριά της. Και πάντα θα απορούμε όταν αυτό μας συμβαίνει. Γιατί;

Δεν μας κάνει εντύπωση παιδιά μου ,που πάνε χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο στις εκκλησιές ζητώντας το θαύμα, αλλά σε ελάχιστους τούτο  συμβαίνει; Είναι γιατί αυτοί κατάφεραν να γίνουν ένα με τη ευλογία του Θεού ,και ωφελήθηκαν από αυτήν.

Την άξιζαν, την πίστευαν, την έλαβαν.

Τώρα θα μου πείτε…….. μα είναι δυνατόν εμείς οι άνθρωποι να αποκτήσουμε αυτές τις ιδιότητες του Θεού; Με τίποτα.  Εδώ θα συμφωνήσω, γιατί πως θα το κάνουμε; Έχετε δίκιο.

Άρα; Δεν θα βιώσουμε ποτέ την ευλογία του Θεού; Μας μπερδεύεις παππούλη.

Καθόλου. !!!!!!

Είναι δύσκολο να αποκτήσουμε τις ιδιότητες του Θεού, τουλάχιστον στην ακεραιότητα και αγνότητα που εκφράζονται στον ίδιο.

Αρκεί όμως να τις έχουμε ακόμα και στα πρώτα στάδια, ψίχουλα από αυτές, και να έχουμε την διάθεση να αγωνιστούμε, να τις δυναμώσουμε ,μέσα στην ψυχή μας.  Να έχουμε την διάθεση να γυρίσουμε τον διακόπτη για να τις τροφοδοτούμε με την ενέργεια του Θεού.

Γιατί υπάρχει ένας διακόπτης ,ο οποίος πρέπει να ανοίξει για να γίνει η ένωση αυτή.

Ο διακόπτης αυτός λέγεται προσευχή. Όχι όπως την κάνουμε οι περισσότεροι από εμάς. Όταν λέω προσευχή εννοώ προσευχή. Όχι να λέμε στα πεταχτά κάποια λόγια και να κάνουμε τον σταυρό μας σαν να παίζουμε μπουζούκι. Αυτό δεν είναι προσευχή.

Είπα και πριν. Ο Θεός δεν είναι η πιτσαρία της γειτονιάς μας για να πάρει στα γρήγορα την παραγγελία μας.

 Είναι το Α και το Ω. είναι το όλον. Αν μη τι άλλο πρέπει να απευθυνόμαστε σε αυτόν με σεβασμό και αγάπη.

Πρέπει να απομονωνόμαστε κάπου ήσυχα, να αδειάζουμε το μυαλό μας ,από όλα τα ανθρώπινα ερεθίσματα ,που θα εμποδίσουν την επικοινωνία με τον θεό, και να του παραδώσουμε ελεύθερη την ψυχή μας στην προσευχή. Δεν έχει σημασία ποια προσευχή θα πούμε. Εκείνη την στιγμή ακόμα και ένα βογγητό πόνου από την ψυχή σας ,είναι προσευχή για τον Θεό.

Το κλάμα του αμαρτωλού ,που μετανιώνει για τις αμαρτίες του, είναι προσευχή για τον θεό.!!!!!!!!!!

 Δεν ξέρει εκείνος τι χρειαζόμαστε; Και βέβαια ξέρει. Την ψυχή μας θέλει να δει, πόσο αληθινή είναι.

Αν έχει μέσα της τα στοιχεία που ανέφερα ποιο πάνω. Σε οποιονδήποτε βαθμό. Αρκεί να τα έχει, η να προσπαθεί αληθινά να τα αποκτήσει.

Για να γυρίσει τον διακόπτη και να πάρουμε την ευλογία. Ας προσευχόμαστε παιδιά μου σωστά λοιπόν, και ας προσπαθούμε να αναπτύξουμε επάνω μας, όσο ποιο πολύ μπορούμε τις ιδιότητες, από τις οποίες αποτελείτε η ευλογία του θεού.

Και το θαύμα θα έρθει στην ζωή μας. Γιατί το θαύμα είναι εκεί έξω και περιμένει να έρθει σε εμάς. Και δεν θα χρειαστεί να ξανά ρωτήσουμε Γιατί; σε κάθε αποτυχία μας.

Γιατί το θαύμα θα έρχεται κάθε φορά που θα το έχουμε ανάγκη και σωστά θα το ζητάμε.

Τουλάχιστον ,τώρα ξέρουμε την απάντηση στο Γιατί.!!!!!!!!!!!

Αγώνας είναι παιδιά μου η ζωή. Και σε κανέναν αθλητή ,σε κανένα αγώνισμα δεν χαρίζεται το μετάλλιο. Τουλάχιστον τώρα γνωρίζεται κάποια μυστικά του αγωνίσματος που συμμετέχουμε. Προπονηθείτε αληθινά, αγωνιστείτε σωστά και το μετάλλιο θα έρθει. Το θαύμα που ζητάτε θα έρθει. Το έχω δει να συμβαίνει πολλές πολλές φορές. Πιστέψτε με.

Να είστε ευλογημένοι.

Πατήρ Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου