Translate

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ


 
ΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΝ ΨΥΧΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Σίγουρα όλοι μας βιώνουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, αυτές τις ημέρες παιδιά μου. Δεν χρειάζεται να πω πολλά . Ούτε φυσικά θα πάρω θέση υπέρ της μιας επιλογής ή της άλλης. Δεν είναι αυτός ο ρόλος μου. Ο κάθε ένας από εμάς μυαλό έχει, ας πάρει τις δικές του αποφάσεις.

Εκεί όμως που θα σταθώ και θα συμβουλέψω όλους εσάς, είναι στο εξής θέμα που πιθανόν να μην το έχουμε εντοπίσει ακόμα . Στην προστασία του ψυχισμού των παιδιών μας.

Οι τηλεοράσεις παίζουν όλη την ημέρα με ειδήσεις που βαραίνουν τον ψυχισμό μας και μας βαπτίζουν στην απαισιοδοξία και την απόγνωση. Δύσκολες και στενάχωρες συζητήσεις γίνονται παντού, και ειδικά μέσα στο σπίτι μας, για το πόσο άσχημη είναι η κατάσταση και πόσο ποιο άσχημη μπορεί να γίνει στο άμεσο μέλλον.

Και δυστυχώς όλα αυτά συμβαίνουν, με εμάς να έχουμε επιτρέψει την φυσική παρουσία των παιδιών μας σε αυτές τις συζητήσεις και εκτεθειμένα σε όλα αυτά που λένε οι τηλεοράσεις.

Με αποτέλεσμα να βαραίνει ο ψυχισμός τους με φόβο, απαισιοδοξία, ανασφάλεια και ένα σωρό άλλα αρνητικά συναισθήματα, που θα τραυματίσουν την ψυχική τους υγεία.

Τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον αγάπης και ασφάλειας. Χτίζουν σιγά σιγά τον δικό τους ψυχικό κόσμο, που πρέπει να χτιστεί σε γερά θεμέλια. Όλα αυτά που συμβαίνουν αυτές τις ημέρες, είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί στις ψυχές των παιδιών μας.

Πρέπει κατά την γνώμη μου να τα προστατέψουμε. Να μην συζητάμε όταν είναι μπροστά και τα παιδιά για τίποτε σχετικό με αυτά που συμβαίνουν, να μην τους μεταδίδουμε τον φόβο μας, τις ανασφάλειες μας, την απαισιοδοξία μας. Να στρέφουμε την προσοχή τους στα παιχνίδια τους και να δημιουργούμε για αυτά ποιοτικό χρόνο ενασχόλησης. Να τα κρατάμε χαρούμενα και ευδιάθετα. Και ας πονά η δική μας ψυχή. Η δική τους μας ενδιαφέρει.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.

ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΛΠΙΔΑ ΧΑΜΕΝΗ

Πατήρ Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου